Aloe Vera – Miracolul sanatatii

produse foreveravantaje Forever

Aloe Vera – Miracolul sanatatii

Aleasa din cele peste 250 de specii de aloe, planta aloe vera, cu numele stiintific de Aloe-Barbadensis-Miller este o planta tropicala cunoscuta in aproape toata lumea pentru efectele terapeutice extraordinare pe care le are. Denumirea acestei plante, vine din doua limbi: aloe care in araba e “aloeh” si inseamna “seva cristalina si amara”, respectiv “vera” din latina, din cauza puternicului efect terapeutic.

La egipteni, era un adevarat cult al plantei care asigura sanatatea, aceasta fiind pusa chiar si in mormantul faraonului ca sa-l ajute in lumea cealalta. Acestia i-au dat denumirea de “planta nemuririi”.
Carti importante despre efectele si beneficiile folosirii acestei plante publica C.E. Collins in 1934 in Statele Unite si cercetarile de dupa 1989, vorbesc depre efectele asupra cancerului, leucemiei si nenumarate alte boli dificile.
Datorita faptului ca nu este deloc pretentioasa, cu putina atentie, o puteti creste chiar si in apartamentul propriu.

De ce am folosi aloe vera?
Medicamentele preparate din alor vera ajuta la normalizarea metabolismului, protejeaza impotriva radiatiilor uv, calmeaza, intareste sistemul imunitar, regenereaza la nivel celular, dezinfecteaza.
Produsele pe baza de aloe vera pot fi folosite pentru:
Uz extern: gelul obtinut din aloe vera, poate fi aplicat pe taieturi, zgarieturi, arsuri la nivelul pielii dar si in cazul durerilor la nivelul articulatiilor. Este un bun cicatrizant.
Uz intern: La nivel intern, va stimula functiile unor organe ca rinichii, ficatul si vezica biliara, va ameliora durerile reumatice si va imbunatati starea psihica.