Aloe vera, o solutie naturala pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate

In ultimi ani se observa la nivel global o scadere ingrijoratoare a ratei de natalitate. Pe langa femeile care aleg sa impinga momentul in care concept primul copil cat mai tarziu pentru a se putea ocupa de cariera, exista si un numar mare de femei care descopera ca nu pot concepe un copil din cauza problemelor de fertilitate. Faptul ca acest gen de probleme este in crestere si odata cu el si numarul de cupluri care apeleaza la inseminare artificiala nu este deloc o coincidenta, iar unii experti sunt de parere ca de vina este stresul. Aloe vera este unul din principalele remedii naturiste impotriva stresului care afecteaza toate aspectele vietii moderne.

Aloe vera este unul dintre cele mai versatile remedii naturale ce apare ca ingredient in aproape toate industriile de consum, de la sucuri la creme cosmetice si suplimente alimentare. Acesta planta este atat de aproape de statutul de panacee incat sunt foarte putine persoanele care nu cunosc macar cateva dintre beneficiile acestei plante pentru starea generala de sanatate.

Ce efect are aloe vera asupra fertilitatii femeii?

Un efect mai putin cunoscut al consumului de aloe vera a fost adus in ultima perioada in atentia presei de specialitate in urma unei serii de studii care au dezvaluit ca aloe vera poate ajuta femeile sa ramana insarcinate mai usor. Modul in care actioneaza aloe vera este indirect insa extrem de important – reduce nivelul de stres.

Nivelul crescut de stres cu care se confrunta tinerii adulti in momentul actual este, conform sondajelor, una dintre cauzele principale pentru care femeile de peste 25 de ani nu reusesc sa ramana insarcinate.

Aloe vera rezolva aceasta problema pe mai multe cai:

  • Este un excelent agent relaxant;
  • Detoxifica organismul pregatindu-l astfel pentru sarcina;
  • Contine vitamine si nutrienti care contribuie la calitatea mucusului cervical.

Aloe vera, interzis in timpul sarcinii

Desi aloe vera este recomandat de medicii de obstetrica ginecologie pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate si chiar pentru femeile care iau in considerare optiunea inseminarii in vitro, este important faptul ca odata ce sarcina a fost detectata, consumul de aloe vera trebuie incetat.

Remediile naturiste care sunt in general lipsite de efecte secundare pot adesea deveni periculoase pentru femeile insarcinate. Este si cazul aloe vera, care, la femeile insarcinate poate provoca contractii ale uterului, ridicand astfel riscul unei nasteri premature sau chiar pierderii sarcinii.

De asemenea, in timpul alaptarii, aloe vera poate ajunge din laptele matern in sistemul digestiv al bebelusului, care nu este indeajuns de bine dezvoltat pentru a il sintetiza. Gelul de aloe vera poate fi folosit topic, sub forma de crema extrem de eficienta pentru vergeturi, atat in timpul sarcinii cat si in perioada de alaptare.