Care sunt cele mai bune exercitii pentru picioare tonifiate

Care sunt cele mai bune exercitii pentru picioare tonifiate

Atunci cand vine vorba de tonifierea picioarelor, exercitiile pot varia in functie de preferinte dar si de obiectivele individuale stabilite. Cu toate astea exista cateva exercitii care se bucura de popularitate si care sunt considerate a fi cele mai eficiente pentru a avea parte de picioare tonifiate intr-un timp mult mai scurt decat crezi.

Care sunt cele mai bune exercitii pentru picioare tonifiate

Genuflexiuni

Genuflexiunile sunt unul dintre cele mai bune exercitii pentru a avea parte de picioare tonifiate. Ele lucreaza grupurile musculare mari, cum ar fi cvadricepsul, gluteusul si coapsa. In plus, pot fi efectuate in diferite moduri, in functie de nivelul de fitness si de obiectivele individuale.

Pentru a face genuflexiuni, trebuie sa te asezi cu picioarele la latimea umerilor, si sa iti indoi genunchii si sa cobori sezutul cat mai aproape de podea. Asigura-te ca iti mentii spatele drept si privirea inainte pe tot parcursul miscarii. Repeta exercitiul de cateva ori, incetinand si accentuand miscarea pentru a lucra muschii in mod corespunzator.

Vezi si:  Iata care sunt exercitiile fizice care ajuta la imbunatatirea memoriei

Extensii de coapse

Extensiile de coapse sunt un alt exercitiu popular pentru picioarele tonifiate, care lucreaza cvadricepsul. Pentru a face acest exercitiu, trebuie sa te asezi pe un aparat de extensii de coapse, sa iti fixezi picioarele sub rola si sa extinzi piciorul inainte, apasand cu putere impotriva greutatii.

Este important sa te concentrezi pe muschii cvadricepsi in timpul exercitiului, evitand sa te misti prea mult cu alte parti ale corpului. Repeta acest exercitiu ori de cate ori poti, este necesar sa faci acest set de cel putin 3 ori pentru a avea parte de picioare frumoase si tonifiate.

Fandari

Fandările sunt un alt exercitiu excelent pentru tonifierea picioarelor. Ele lucreaza cvadricepsul, fesierii și muschii coapsei. Pentru a face fandari, trebuie sa faci un pas mare inainte cu un picior, sa indoi genunchiul din spate si sa iti cobori corpul spre podea. Dupa care poti reveni la pozitia intiala si poti schimba piciorul pentru a face acelasi tip de exercitiu.

Vezi si:  Cum te poate ajuta apa sa slabesti

Este important sa te concentrezi pe mentinerea unei pozitii corecte a genunchiului si sa nu indoi genunchiul din fata prea mult. Repeta exercitiul de cateva ori, incetinand si accentuand miscarea pentru a lucra muschii in mod corespunzator.

Plia Squats

Plié squats sunt o varianta a genuflexiunilor care lucreaza muschii picioarelor, coapsele interioare si fesele. Cu ajutorul acestui tip de exercitiu vei avea parte de picioare mai tonifiate si mult mai frumoase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *