Tratament naturist hemoroizi

Daca ati suferit vreodata de hemoroizi, stiti foarte bine ca exista o legatura stransa intre metabolismul unei persoane si ciclicitatea crizelor hemoroidale. De ce? Raspunsul este relativ simplu: in momentul in care o persoana metabolizeaza corect si repede alimentele si medicamentele ingerate, intregul sistem digestiv functioneaza perfect. Atunci cand metabolismul este incetinit, tot echilibrul este deranjat, iar hemoroizii pot apare in orice moment.

Reprezinta dilatatii varicoase ale venelor hemoroidale anorectale; apar la adultii de ambele sexe. Factori ce genereaza aparitia hemoroizilor: predispozitie ereditara, hepatita cronica, hipertrofie de prostata, enterocolita cronica, sedentarism, constipatie etc. Manifestari clinice in puseul acut: dureri, sangerari, tenesme, prurit, tumefactie renitenta violacee a pachetului hemoroidal. Primul obiectiv al oricarui tratament in boala hemoroidala este combaterea constipatiei. Se recomanda un regim naturist ..

Pe de alta parte, daca vorbim de una dintre cele mai afectate clase de pacienti, de femeile insarcinate in ultimul trimestru de sarcina, este evident ca metabolismul feminin, in asemenea conditii de stres, nu mai este cel normal. In aceasta perioada, femeile produc foarte multi hormoni, in cantitati foarte mari, care, de obicei, creaza haos la nivelul oricarei alte parti din corpul lor care nu este implicata in procesul nasterii. Totusi, este bine de stiut ca in cazul femeilor cu foarte mult lichid amniotic, acestea pot suferi de constipatie, considerata una din principalele cauze ale hemoroizilor

Din cauza tesutului adipos aflat in cantitate exagerata, intregul sistem digestiv este, practic, incastrat in grasime. Acest lucru nu ii permite intestinului sa se miste, sa deplaseze bolul alimentar, oricum de dimensiuni foarte mari, de la nivelul stomacului pana la nivelului colonului.

Hemoroizii devin foarte neplacuti in momemntul in care devin foarte inflamati si provoaca dureri, mancarimi si sangerari. Aceste simptome pot devasta psihicul unei persoane mai sensibile, deoarece ele pot afecta foarte mult imaginea de sine a acesteia.

terapia naturista se adreseaza atat bolii de fond, cat si crizelor hemoroidale

Ultima, dar nu cea din urma, planta folosita in aceste tratamente hemoroizi este faimoasa Aloe Vera. Aceasta are ca rol calmarea zonelor afectate, tratarea iritatiilor si a mancarimilor si inlaturaea durerilor cauzate de hemoroizi. Desi este folosita in aproape toate remediile naturale destinate tratarii bolilor de piele sau bolilor vasculare, Aloe Vera are un efect pozitiv asupra hemoroizilor, efect recunoscut chiar si de cei mai mari proctologi ai lumii.

Hemoroizi, fisuri anale

Aloe Vera Gel 2 linguri dimineata si 2 la prânz pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de masa, se bea cu înghitituri mici pentru a facilita absorbtia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei este de minim 3 luni.
Aloe Vera Gelly (crema verde) aplicatii locale dupa fiecare scaun pâna la vindecarea completa.

Este obligatoriu ca toaleta dupa fiecare scaun sa fie urmatoarea: spalare locala cu apa rece din abundenta si un sapun pentru copii, sau Aloe Liquid Soap. Se va sterge zona cu un prosop foarte moale. Acest mod de curatire trebuie mentinut toata viata. Se pot face bai de sezut cu ceai de coada calului rece. Regimul alimentar trebuie sa nu contina alimente condimentate, sau cu multi aditivi chimici.