Tratamentul cel mai potrivit pentru insomnie

Tratamentul cel mai potrivit pentru insomnie

Insomnia este o tulburare de somn care afecteaza multe persoane din intreaga lume. Insomnia se caracterizeaza prin dificultati in a adormi sau a ramane adormit pe perioade lungi de timp. Daca suferi de insomie atunci trebuie sa stii care este cel mai bun tratament pentru aceasta.

Ce este insomnia?

Insomnia este o tulburare de somn caracterizata prin dificultatea de a adormi sau de a nu dormi suficient pentru a te simti odihnit si energizat in timpul zilei. Persoanele cu insomnie pot avea dificultati in a adormi intr-un interval de timp rezonabil dupa ce se intind in pat, se pot trezi frecvent in timpul noptii sau se pot trezi prea devreme dimineata si nu pot adormi la loc. De asemenea, insomnia poate fi caracterizata prin somn agitat sau fragmentat, lipsa sentimentului de odihna in dimineata urmatoare si probleme de concentrare si de memorie.

Insomnia poate fi clasificata in doua categorii principale: insomnie de scurta durata si insomnie cronica. Insomnia de scurta durata poate dura de la o noapte pana la cateva saptamani, in timp ce insomnia cronica poate dura mai mult de trei luni.

Vezi si:  Tipuri de infertilitate si metode de tratament naturist pentru acestea

Cauzele insomniei

Insomnia poate fi cauzata de o varietate de factori. Uneori, insomniile sunt cauzate de factori de mediu, cum ar fi zgomotul sau lumina. Alteori, insomniile pot fi cauzate de factori interni, cum ar fi tulburarile de anxietate sau depresie. Alte cauze posibile ale insomniilor includ consumul de alcool sau droguri, utilizarea excesiva a dispozitivelor electronice inainte de culcare sau dereglarea ritmului circadian.

Tratamentul insomniei

Tratamentul insomniei poate varia in functie de cauza insomniei si de gravitatea simptomelor. Tratamentul poate include modificari ale stilului de viata, cum ar fi reducerea consumului de alcool sau de cafeina, evitarea dispozitivelor electronice inainte de culcare si mentinerea unui program regulat de somn. Uneori, terapia cognitiv-comportamentala poate fi utila pentru tratarea insomniilor. In cazurile mai severe, medicamentele pot fi prescrise pentru a ajuta la imbunatatirea somnului.

Prevenirea insomniei

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce riscul de a dezvolta insomnii. In primul rand, incearca sa mentii un program regulat de somn, in care sa te culci si sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi. De asemenea, incearca sa eviti consumul de alcool si de cafeina inainte de culcare si sa eviti utilizarea dispozitivelor electronice inainte de culcare. In cele din urma, incearca sa mentii un mediu de somn confortabil, cu temperaturi mai reci si zgomote de fond reduse.

Vezi si:  Tratament naturist hemoroizi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *