Cum iti poti da seama ca esti o persoana introvertita

Cum iti poti da seama ca esti o persoana introvertita

Persoanele introvertite sunt adesea confundate cu cele timide sau retrase, dar introvertitul poate fi, de asemenea, sociabil si comunicativ in anumite situatii, desi isi poate petrece timpul singur pentru a se încărca. Dacă te întrebi dacă ești o persoana introvertita, in cele de mai jos vei gasi cateva semne.

Cum iti poti da seama ca esti o persoana introvertita

Preferi sa fii singur

Te simti bine in compania ta si nu simti nevoia sa petreci mult timp cu alte persoane. In timp ce alte persoane se simt energizate in socializare, tu te simti mai bine atunci cand stai singur sau in compania a catorva persoane apropiate.

Iti place sa gandesti si sa reflectezi

Introvertitul isi petrece adesea timpul reflectand asupra propriei persoane, procesand informatii si gandindu-se la lucruri. Poti fi un bun ascultator si in acelasi timp sa iti placa sa analizezi detaliile si subtilitatile.

Preferi sa comunici in scris

In loc sa comunici prin telefon sau fata in fata, preferi sa comunici prin e-mail sau text. Aceasta iti ofera timp sa reflectezi asupra mesajului si sa iti organizezi gandurile inainte de a comunica.

Vezi si:  Iata cum poti trata depresia

Preferi activitatile mai calme si mai putin stimulante

O persoana introvertita poate prefera sa citeasca o carte, sa mearga la un muzeu sau sa urmareasca un film decat sa meargă la un concert sau sa petreaca timp intr-un mediu zgomotos.

Esti mai preocupat de continut decat de aparente. In loc sa fii interesat de aspectul fizic sau de statusul social, esti interesat de idei si de valori. Esti preocupat de lucruri precum intelegerea de sine si dezvoltarea personala.

Te simti epuizat dupa interactiunile sociale

Chiar daca iti place sa socializezi, te poti simți rapid epuizat de interactiunile sociale. Dupa o intalnire sau o petrecere, poate fi necesar sa iti petreci timpul singur pentru a te recupera.

Esti mai interesat de relatiile profunde decât de multimea de prieteni

Introvertitul poate avea un cerc restrans de prieteni apropiati si prefera sa petreacă timpul cu acestia in loc sa caute mereu noi prieteni. Relatiile profunde sunt mai importante decat numărul de prieteni.

Vezi si:  Ce este si cum poti trata tulburarea obsesiv compulsiva

Acestea sunt cateva dintre semnele comune ale persoanelor introvertite, dar nu toate aceste trasaturi se aplica tuturor. In general, insa, persoanele introvertite prefera sa se concentreze pe activitati mai calme si mai solitare, iar interactiunile sociale sunt lasate pe ultimul loc. Persoanele introvertite sunt mai calme si mai linistite fata de altele care isi arata sentimentele mult mai facil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *