Gama de vitamine B

Gama de vitamine B este constituita din: vitamina B1 (Tiamina), B2 (Riboflavina), B3 (PP) (Niacina), B5 (Aidul pantotenic), B6 (Adermina, piridoxina), B8 (Biotina , vitamina H) B9 (Acidul folic) si B12 (Ciancobalamina). Complexul de vitamine B ajuta metabolismul, fiind necesar pentru o piele sanatoasa, par, ochi si ficat. De asemenea, este benefic pentru buna functionare a sistemului nervos si necesar pentru functiile creierului.

Vitamina B1

Se manifesta sub forma unei coenzime pentru numeroase sisteme enzimatice si participa la modificarile metabolismului la nivelul celulelor. Favorizeaza oxidarea glucidelor. Are un rol important in metabolismul lipidelor, glucidelor si protidelor. Echilibreaza sistemul nervos. Diminueaza oboseala nervoasa. Ofera energie si mareste pofta de mancare.

Vitamina B2

Este un bun stimulent pentru crestere si are efecte pozitive asupra vederii. Scade glicemia si ajuta cresterea celulelor. Lipsa vitaminei B2 duce la caderea parului, scaderea imunitatii, oboseala, tulburari ale sistemului digestiv si unghii moi.

Vitamina B3

Face parte din coenzimele piridinice celulare care influenteaza numeroase reactii biochimice, la anumite nivele ale metabolismului glucidic, protidic si lipidic. Lipsa acesteia in organismduce la afectiunea pelagra, cea care apare si ca rezultat al consumului excesiv de porumb si alcool.

Vezi si:  Marmura Simeria: Caracteristici, Aplicații și Avantaje

Vitamina B5

Are rol protector asupra celulei hepatice si a epiteiilor.

Vitamina B6

Este activa in oxidarea grasimilor si in sinteza acizilor, luand forma de coenzima in metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor.

Are un rol important in tratamentele cu tuberculostatice, pentru ca are proprietati stimulatoare pentru leucopoeza in leucopenia de iradiere.

Un supliment de B6 este necesar in timpul sarcinii, pentru ca fatul consuma rezervele aflate in organismul mamei. Mai mult decat atat, complexul de vitamine B este necesar noilor-nascuti pentru ca au rol esential in crestere si dezvoltare, in special vitamina B12 si B9.

B6 are efecte benefice in afectiuni precum parkinson, hepatite cronica si gastrite.

Vitamina B8

Este parte a unor coenzime si este eficienta in metabolismul aminoazicilor, a ureei si a acizilor grasi.

Vitamina B9

Stimuleaza cresterea pein diviziunea celulelor. Lipsa aceste vitamine din organism duce la anemie, tulburari psihice, pierderi de memorie si irascibilitate.

Vitamina B12

Joaca un rol important in crestere. Provoaca formarea leucocitelor si a hematiilor. Impiedica depunerea grasimii pe ficat. Reface celula nervoasa. Lipsa vitaminei B12 duce la scaderea numarului de globule rosii, afectiuni ale maduvei spinarii si inflamatiile nervilor.

Vezi si:  Etapele construirii unui acoperiș. Care sunt pașii de lucru

Forever Living Products Romania va pune la dispozitie o gama larga de produse care au in componenta lor complexul de vitamine B, asigurandu-va doza necesara.

  • Fields od Greens – contine tot complexul de vitamine B
  • Forever Kids – B1, B2, B3, B6
  • Garlic Thyme – B1. B2, B3, B5, B8
  • Forever Bee Pollen – B1, B2, B3, B5, B6
  • Aloe Vera Gel – B1, B2, B3, B6, B9, B12
  • Gin-Chia – B1, B2, B3, B6, B12
  • Royal Jelly – contine tot complexul de vitamine B
  • Forever Lite – contine tot complexul de Vitamine B