Valori nutritionale si medicinale ale aloei vera

  • Aloe vera contine peste 200 de nutrienti activi ce sustin sanatatea, pastrand armonia functionalitatii organismului
  • Planta contine de asemenea si 8 amino acizi esentiali, 12 amino acizi non-esentiali, 12 antrachinoni, 10 enzime si multe alte minerale si vitamine
  • Planta poate sa accelereze procesul de productie al fibrelor gasite in tesutul pielii, grabind astfel procesul de vindecare a ranilor
  • O polizaharida din Aloe, numita Glucomannan, poate actiona eficient ca un antiinflamator
  • Aloctin A, un alt tip de polizaharida, are proprietati de stimulare a sistemului imunitar
  • Acidul salicilic gasit in aleo vera este principalul continut al popularei aspirine
  • Contine o cantitate insemnabila de magneziu

Semnificatie istorica

In cartea egipteana „Ierburie Papyrus”, Aloe vera este laudata pentru proprietatile sale medicinale.Aloe Vera face parte din categoria celor mai vechi ierburilor terapeutice. Aceasta a fost folosita ca planta medicinala de multe generatii, fiind descoperita acum 6000 de ani.

Vezi si:  Zodiile care se adapteaza usor la schimbarile din viata lor

Multi istorici greci si naturalisti romani au recomandat iarba acum 2000 de ani oamenilor ce sufereau de constipatii, arsuri, rani, iritatii ale pielii sau afectiuni ale rinichilor.

Hundusii obsinuiau s-o numeasca „vindecatorul tacut”, in timp ce chinezii o numeau „remediul armoniei”. Chiar si Cristofor Columb a mentionat importanta plantei Aloe Vera in scrierile sale.

Alexandru cel Mare de asemenea obisnuia sa care sticle umplute cu gel din Aloe Vera in timpul razboaielor pentru a trata soldatii raniti, iar lista poate continua.

Aloe Vera in zilele noastre

Multe studii stiintifice au dovedit valoarea plantei Aloe in medicina alternativa. Conform site-ului flpa.ro , Forever living products este una din cele mai mari companii ce se ocupa de producerea si distribuirea produselor pe baza de Aloe Vera. Exista peste 200 de cercetari stiintifice in lumea intreaga ce trateaza efectele pe care le poate aduce aceasta planta asupra organismului uman.

Aloe vera poate fi folosita ca un inhibitor al durerii deoarece gelul extras din frunzele sale poate penetra pielea in asa fel incat sa usureze inflamatiile. De asemenea, gelul poate inhiba sinteza de prostaglandine din acidul arahidonic. Are aceleasi functionabilitati ca si steroizii insa faca efecte secundare daunatoare. Aloe vera contine si compusi precum glicoproteine care poate inhiba brakinina, mediator inflamator si al durerii.

Vezi si:  Aloe Vera si efectele sale asupra sistemului digestiv

Planta contine componenti ce pot imbunatatii procesul de vindecare al ranilor prin biosinteza fibrelor de colagen din piele. Aloe vera contine cantitati insemnate de calciu, potasiu si zinc, precum si vitamina C si E. Acestea sunt extrem de bune in vindecarea diferitelor rani. Gelul extras din Aloe Vera poate sa inlature celulele moarte din piele, si sa le inlocuiasca cu altele noi. El permite de sangelui sa circule mult mai eficient prin artere si vene, curatandu-l de orice impuritate.

Activitatea antimicrobiana

Aloe vera poate stopa actiunea multor tipuri de bacterii, inclusiv a salmonelei, sau a stafilococului care poate produce puroi. Gelul poate fi extrem de eficient daca este folosit intr-o concentratie de 75% pe zona afectata. Aceeasi concentratie poate actiona excelent si ca agent antiviral, atacand direct virusul. Foarte eficient in tratarea tricomanozei vaginale.

Regenerarea celulelor din piele

Aloe Vera contine un hormon ce poate accelera cresterea celulelor noi, eliminandu-le de asemenea pe cele vechi. Planta poate de asemenea sa protejeze sistemul imunitar al pielii, datorita continutului de amino acizi, proteina, calciu, fosfor si fier. Continutul de magneziu, potasiu si sodiu este extrem de folositor pentru metabolismul celulelor regasite in piele.

Vezi si:  Artrita Reumatoida - Fara ajutorul aloei nu cred ca as fi supravietuit

Exemple de proprietati terapeutice ale plantei Aloe Vera

Poate vindeca eficient ranile sau alte tipuri de deschideri ale tesutului pielii, insa zona afectata trebuie sa fie foarte bine spalata cu apa si sapun inainte de a aplica gelul. Puteti folosi chiar si sapunuri pe baza de Aloe Vera, produse de cei de la Forever Living Products, deoarece ele pot omora germenii cu succes.

Salvează