Care sunt cele mai neobisnuite traditii de Craciun

Care sunt cele mai neobisnuite traditii de Craciun

Craciunul este perioada in care traditiile au un loc special in inimile oamenilor. Fiecare tara, fiecare comunitate are obiceiurile sale specifice, dar exista si traditii de Craciun care ies in evidenta prin caracterul lor neobisnuit.

Iata cateva dintre cele mai fascinante traditii de Craciun din intreaga lume

Ucraina: Paianjenii si paianjenitele

In Ucraina, paianjenii sunt considerati simboluri de noroc de Craciun. O traditie spune ca in ajunul Craciunului, o familie ucraineana ar trebui sa isi decoreze bradul cu paianjeni artificiali si panze de paianjen pentru a aduce noroc si prosperitate in noul an.

Germania: Calendarul de Advent si Pietele de Craciun

Germania aduce in traditia globala Calendarul de Advent, o metoda anticipata si plina de suspans de a numara zilele pana la Craciun. Fiecare zi din decembrie este marcata printr-o fereastra deschisa sau un mic cadou. De asemenea, Pietele de Craciun din Germania sunt celebre pentru atmosfera lor magica, cu standuri pitoresti care ofera produse traditionale, decoratiuni si delicii culinare specifice sarbatorilor.

Austria: Krampus, companionul malefic al lui Mos Nicolae

Pe 5 decembrie, in Austria, se sarbatoreste Krampusnacht, o noapte in care Krampus, un personaj demonic cu coarne si o limba lunga, bantuie strazile si sperie copiii neascultatori. In timp ce Mos Nicolae recompenseaza copiii cuminti, Krampus ii pedepseste pe cei obraznici in cele mai urate moduri posibile.

Venezuela: Patinajul la biserica

In orasul Caracas, din Venezuela, este traditional ca oamenii sa mearga la slujba de Craciun cu rolele. Strazile din oras sunt inchise pentru trafic, iar oamenii se indreapta catre biserici cu rolele sau cu biciclete. Aceasta traditie unica a devenit atat de populara incat a fost adoptata si in alte orase din Venezuela.

Slovacia: Apa curata si mancare divina

In Slovacia, o traditie deosebita presupune ca femeile necasatorite sa arunce o pantoful intr-un bazin de apa in noaptea de Craciun. Daca pantoful pluteste, se spune ca femeia se va casatori in curand. De asemenea, o masa speciala de Craciun include o supa numita „kapustnica”, pregatita doar de femeile casatorite, in semn de respect fata de traditiile locale.

Aceste traditii de Craciun neobisnuite reflecta diversitatea culturilor din intreaga lume si adauga un farmec aparte sarbatorilor. Fie ca este vorba de carti, paianjeni sau role, Craciunul aduce impreuna oameni din toate colturile globului intr-un spirit de bucurie si traditie. Traditiile de Craciun nu fac decat sa aduca oamenii aproape si sa se bucure impreuna de aceasta sarbatoare atat de frumoasa si de importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *