Bei cafea? Afla beneficiile pe care cafeaua naturala le aduce organismului

Toti ne dorim sa avem un stil de viata cat mai sanatos, insa cu toate acestea nu stim inca multe informatii referitoare la alimentatia noastra. Mai toata lumea bea cafea, nu-i asa? Esti o exceptie? Atunci poate ar trebui sa-ti reconsideri punctul de vedere si sa incluzi cafeaua in rutina ta zilnica.

Motivele pentru care cafeana naturala ar trebui si faca parte din alimentatia ta sunt diverse, asta contrar tuturor zvonurilor ca nu ar fi buna pentru organism. Da, este adevarat ca daca este consumata in exces poate dauna mai degraba decat sa ofere efecte pozitive, insa consumata in mod rational cafeaua este ideala pentru buna functionare a organismului.

Conform ultimelor studii efectuate de oamenii de stiinta pe cafea boabe, aceasta iti poate oferi o serie de beneficii, precum:

Este un puternic antioxidant

Daca este sa enumeram substantele cunoscute din cafea mai toti vom enumera cafeina, insa pe langa aceasta mai sunt si alte componente active, ce reusesc sa aduca numeroase beneficii organismului, printre care un puternic efect in lupta cu radicalii liberi, adica antioxidare.

Vezi si:  Care sunt cele mai dificile zodii

Substante active cum ar fi tanina, tianina, xantina, acidul citric, acidul clorogenic sau acetaldehida, au un rol deosebit de important pentru starea noastra de sanatate, oferind o doza semnificativa de antioxidanti si minerale ca magneziu sau crom.

Creste puterea de concentrare

Probabil ca cel mai popular efect al cafelei este faptul ca reuseste sa ofere organismului energia de care are nevoie, insa in aceeasi masura va reusi sa creasca si puterea de concentrare.

Asadar, cresterea din punct de vedere al randamentului fizic este imbinata intr-un mod armonios cu cea din punct de vedere al randamentului psihic, facand din cafea o bautura indispensabila celor care vor sa tinteasca spre performanta, eficienta si o munca facuta cu spor.

Atentia, gandirea logica si timpul de reactie, sunt doar cateva exemple ce cunosc o imbunatatire atunci cand se consuma cafea.

Combate starile de depresie

Stiai ca un consum optim de cafea te poate chiar binedispune? Afla ca acest efect este oferit tot de substantele cu rol antioxidant din cafeaua boabe, insa la fel de important este sa stii faptul ca daca o vei consuma in exces atunci efectele pot fi inversate.

Vezi si:  Motivele pentru care trebuie sa iti cumperi un purificator de aer

Un consum de cafea in exces poate induce stari de anxietate, agitatie si hiperactivitate.

Regleaza nivelul glicemiei

De asemenea, cafeaua poate fi o buna alegere pentru cei care vor sa aiba parte de un nivel optim de zahar in sange. O doza optima de cafeina si antioxindati ce se regasesca in cafea vor reusi sa ajute organismul in a-si gestiona corect secretiile de insulina, regland in felul acesta nivelul glicemiei.

Acest aspect poate fi asociat si cu un risc redus de aparitie a diabetului de tip II, in special datorita acidului clorogenic, ce inhiba efectele glucozei si insulinei.

Previne instalarea bolilor neurodegenerative

Stiai ca daca bei cafea ai cu 60% mai putine sanse de a dezvolta Alzheimer si cu 30-60% mai putine sanse de a dezvolta sindromul Parkinson? Ei bine, conform unor studii efectuate in cadrul unei universitati din Statele Unite ale Americii, cafeaua reuseste sa inhibe secretia proteinei beta-amiloid, care in timp devine din ce in ce mai greu de metabolizat si deterioreaza celulele creierului.

Vezi si:  Topul zodiilor care preiau de fiecare data initiativa

Asadar, cafeaua aduce numeroase beneficii organismului si, daca este consumata in mod rational, nu ar trebui sa lipseasca din viata unei persoane care isi doreste un stil de viata sanatos.

Salvează