Aloe Vera si efectele sale asupra sistemului digestiv

Este bine cunoscut faptul ca planta Aloe Vera are efecte benefice asupra sistemului digestiv, imbunatatind tranzitul intestinal. Digestia este una dintre functiile esentiale din organismul nostru. Daca digestia este realizata adecvat, avem o stare de bine. Exista insa perioade cand avem probleme cu digestia, ceea ce duce la afectiuni temporare sau cronice, discomfort si dureri

Constipatia , diareea si arsurile stomacale ne indica o digestie necorespunzatoare. Cand observam aceste manifestari ale organismului, acesta ne trage un semnal de alarma, indicand ca e momentul sa luam masuri in privinta imbunatatirii procesului de digestie.

Constipatia se caracterizeaza prin dureri in timpul defecatiei, iar eliminarea dureaza mai mult si se intampla la intervale mai mari de timp. De asemenea, poate aparea senzatia ca eliminarea a fost incompleta. Constipatia este cauzata de mai multi factori cum ar fi: dieta neadecvata, mestecarea incompleta a alimentelor, lipsa hidratarii si chiar efecte secundare ale anumitor tratamente medicamentoase. Tratamentele depind in general de gravitatea simptomelor. Daca gelul de aloe vera face parte din dieta dumneavoastra, acesta ajuta tractul digestiv sa functioneze corect, prevenind astfel constipatia sau vindecand-o, daca aceasta este deja o problema.

Vezi si:  Alimentele BIO - rolul acestora in echilibrul organismului

Diareea  este un alt simptom indicator al problemelor sistemului digestiv. Diareea este mai grava decat constipatia, afectand mai multe persoane si fiind provocata de mai multi factori, precum: infectii, intoxicatii, paraziti, cancer, consumul excesiv de alcool si alte boli. Pentru ca diareea duce la deshidratarea organismului, aceasta este periculoasa. De aceea este indicat a inlocui in mod constant cantitatea de fluide si sare pierdute din organism. Studiile si experimentele au aratat ca cei care consuma gelul de aloe vera sunt mult mai putin expusi la diaree, sunt mai hidratati si mai plini de energie, digestia lor fiind una corecta.

Arsurile la stomac genereaza dureri la nivelul pieptului si sun tprovocate de refluxul acidului gastric din esofag. In cazul in care reurgitarea acidului este constanta, vorbim despre afectiunea numita reflux gastro-esofagian. Exista diverse forme de a o trata, inclusiv prin interventii chirurgicale. O digestie necorespunzatoare poate duce la multe boli stomacale, in urma carora trebuie sa renuntam la anumite feluri de mancare si sa traim la regim, pentru a evita agravarea lor. Insa, prin consumul de Aloe Vera Gel, prevenim si mentinem sistemul digestiv sanatos, la fel ca si toata starea organismului. Gelul de Aloe Vera intareste sistemul imunitar si il ajuta sa faca fata afectiunilor care ii dau tarcoale.