Medicina naturista si efectele aloei vera

Originara din Africa, planta aloe vera a fost pretuita dintotdeauna pentru influenta sa aproape miraculoasa asupra sanatatii si frumusetii omului. Exista nenumarate dovezi ca oamenii s-au folosit, sub diverse forme, de proprietatile benefice ale aloe vera. Chiar vestita Regina Cleopatra folosea gel din aloe vera pentru a-si mentine parul frumos si pielea sanatoasa. Grecii si romanii cunosteau de asemenea acest gel si-l foloseau pentru tonifierea organismului, pentru prevenirea tulburarilor digestive si chiar pentru curatarea ranilor.

Din cele peste 250 de specii diferite de aloe, foarte putine au proprietati vindecatoare. Cea mai cunoscuta si evident cea mai folosita este Aloe vera. Aceasta contine circa 200 de ingredienti activi printre care acizi grasi, minerale esentiale si vitamine, ingredienti ce au rol antioxidant, cicatrizant, antiinflamator, antimicrobian, detoxifiant.

Aloe vera, prin agentii sai activi, are uimitoarea capacitate de a patrunde prin tesuturile umane mai mult decat orice alta substanta cunoscuta. Daca cele mai multe substante, printre care si apa, patrund in piele numai in 2 , cel mult 4 straturi, gelul de aloe vera patrunde pana la al 7-lea nivel, ajungand astfel sa aiba efecte benefice chiar si asupra oaselor.

Vezi si:  Ustensile de bucatarie care pot contribui la o viata sanatoasa

Este cunoscut faptul ca, pentru a beneficia din plin de proprietatile plantei aloe vera, este nevoie sa folosim gelul stabilizat de aloe vera cu concentratie de 97% pe care Forever Living Products il produce si imbunatateste constant. Gelul are proprietati de detoxifiere si este de asemenea un foarte bun imunostimulator.

  • aloe vera vindeca leziuni (minore)
  • aloe vera ajuta la prevenirea problemelor care pot aparea la aparatul digestiv
  • aloe vera protejeaza pielea de problemele minore care pot aparea din cauza factorilor externi
  • aloe vera ajuta la reducerea inflamatiilor pielii

Aloe Vera in medicina naturista din cele mai stravechi timpuri

Aloe Vera are un rol important in medicina naturista din cele mai stravechi timpuri, accelerand si normalizand metabolismul, regenereaza vilozitatile intestinale si detoxifica organismul. In plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulara si detoxifierea intregului organism. Prin efectele benefice, ea asigura combaterea numeroaselor probleme de sanatate si este capabila sa vindece si sa amelioreze multe boli si anomalii. Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Traversand organismul, echilibreaza starea generala.Fara efectul durabil al plantei asupra organismului, acesta nu ar putea sa valorifice cele 240 substante active conform necesitatilor sale.

Vezi si:  Aloe Vera Gel-Doza ta zilnica de sanatate

Vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura chiar si dupa moarte sanatate spiritului faraonului.

Vezi aici informatii despre substantele componente din aloe vera si cum acestea influenteaza sistemul imunitar.