Importanta cruciala a seleniului in organism

Prezenta oligoelementelor in organism, a fost semnallizata de cercetatori, de peste 60 de ani. S-a demonstrat insa ca aceste elemente joaca jun rol important pentru biologia omului. Au luat denumirea din greaca, de la “oligo” care inseamna putin. Dintre acestea, am putea sa amintim cobaltul, magneziul, zincul, vandiul, seleniul.

Rolul seleniului in biochimia umana, a fost aflat abia dupa anul 1980. Iata cateva din marile beneficii ale seleniului:

Seleniul are, in primul rand, efect antioxidant, contribuind decisiv la anihilarea radicalilor liberi formati in celule, precum si la eliminarea lor din celula, prin aceasta „salvand” pentru moment celula de la moarte.

Este rolul pentru care seleniul are meritul implicit de a mentine tineretea tisulara prelungita.
Prin crearea de anticorpi, intervine in sistemul imunitar. Deasemenea, joaca rol de antiinflamator, apararea prin neutralizare a plumbului si mercuruluii. Tot seleniul poate imbunatati vazul dai si parul impreuna cu pielea.

Tratamentul pentru cancer, se pare ca nu se poate dispensa de seleniu, arata ultimele cercetari. Doza zilnica obisnuita, adica cea de 50-200 g/zi nu poate fi satisfacuta prin alimentatie obisnuita. Este de notat faptul ca seleniu in corp, au mai mult barbatii, nu femeile, fapt pentru care femeile, in special femeile gravide sau cele care alapteaza au nevoie de un aport selenic suplimentar.

Vezi si:  Cinci Portii de Fructe si Legume pe Zi: Se Poate

Pentru a fi siguri ca puneti la dispozitia organismului necesarul zilnic de seleniu, se poate folosi unul sau mai multe dintre urmatoarele produse naturale :
Aloe Vera gel
Aloe Barry Nectar
Forever Kids
Forever Lite
A-Beta-Care
Garlic-Thyme
Forever Bee Propolis
Nature min

S-a mai observat in ultimul timp ca seleniul are rol benefic si in cazul unor maladii grave cum ar fi SIDA, psoriazisul, cancerul, infertilitatea si bolile cardiovasculare.