De ce sa bei, cat sa bei si ce sa bei atunci cand vine vorba de apa?

produse foreveravantaje Forever

De ce sa bei, cat sa bei si ce sa bei atunci cand vine vorba de apa?

Specialistii spun ca este recomandat ca fiecare om sa bea minim 2 litri de lichide pe zi. Afirmatia este una cat se poate de generala si poate sa ii induca pe pofticiosi in eroare, facandu-i cat se poate de fericiti pentru ca pot bea sucuri, bere si alte lichide nesanatoase. De fapt, cei doi litri de lichid pe zi se rezuma la un singur lichid: apa.

Nici macar afirmatia ca trebuie bauti doi litri de apa pe zi nu este 100% corecta, in conditiile in care aceasta apa trebuie sa aiba anumite proprietati.

De ce sa bei apa cata apa si ce apa sa bei?

Conform celor de la filtro.ro, motivele pentru a bea apa in detrimentul oricarui alt lichid sunt numeroase si convingatoare:

  • Este singurul lichid care poate sa sustina functionarea tuturor organelor din organism;
  • Ofera energie. Energia obtinuta din consumul de apa este mult mai mare decat energia obtinuta din consumul de cafea. Practic, apa furnizeaza energie electrica si magnetica pentru fiecare celula din organism;
  • Este liantul care uneste structurile celulare din corpul fiecarui om;
  • Ajuta la pastrarea tineretii organismului, prevenind degradarea ADN-ului;
  • Creste sistemul imunitar. Cei care consuma suficient de multa apa in fiecare zi se imbolnavesc mult mai greu si au mereu o senzatie de sanatate si energie;
  • Elimina toxinele din organism. Cu cat mai multa apa se consuma, cu atat numarul toxinelor din organism este mai mic;
  • Este un adevarat lubrifiant pentru articulatii. Cu siguranta, fiecare persoana care inainteaza in varsta incepe sa auda cum scartie oasele si genunchii. Simplul consum de apa poate sa rezolve aceasta problema sau cel putin sa o amelioreze.
  • Ajuta la slabire. Cei care doresc sa elimine cateva kg in plus trebuie sa bea suficienta apa;
  • Induce un ritm normal al somnului. Nu in ultimul rand, apa ajuta orice persoana sa doarma.

Lista poate sa continue. Ideea principala este ca apa este extrem de buna pentru organismul fiecaruia dintre noi.

Ce apa trebuie sa fie bauta?

Pentru a oferi toate beneficiile, apa trebuie sa aba anumite proprietati. Este bine sa se opteze pentru apa cu cat mai putine impuritati, cu un procent cat mai mic de calciu si de sodiu si cu un nivel de nitriti aproape zero. De asemenea, apa trebuie sa aiba un PH intre 6.8 si 8.5% si o cantitate maxima de 0.5 mg/l de fluor.

Desi pare greu de crezut, nu multe dintre apele minerale plate gasite pe raft respecta toate aceste reguli, motiv pentru care este bine sa se citeasca foarte atent eticheta fiecarui brand. Pentru asigurarea unei ape fara impuritati, se poate folosi si un aparat cu osmoza inversa premium, care elimina orice risc.

Cata apa trebuie sa fie bauta in fiecare zi?

In ceea ce priveste cantitatea de apa ce trebuie sa fie bauta, cantitatea recomandata, la modul general, este de 2 litri in fiecare zi. Totusi, aceasta cantitate poate sa creasca sau sa scada in functie de varsta, de greutate sau de situatia fiecarui organism in parte.